Branchediploma Leven

Complete leergang voor de financieel adviseur

Studiebelasting

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

E-learning

Duur

9 maanden

Eerstvolgende startdatum

Oktober 2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Met deze praktijkgerichte opleiding Branchediploma Leven doe je alle benodigde kennis en vaardigheden op om pensioen, levensverzekeringen en andere vermogensopbouwproducten voor particulieren, ondernemers en DGA’s feilloos te kunnen behandelen. Je leert levensverzekeringen, pensioen en toekomstvoorzieningen toe te passen voor particulieren, IB-ondernemers en DGA’s. Daarnaast verdiep je je in pensioenvormen en pensioensystemen en krijg je inzicht in de socialezekerheidsregelingen in verband met de risico’s ouderdom, overlijden en arbeidsongeschiktheid. NIBE-SVV is de specialist in deze branche. Met dit branchediploma laat je dan ook zien dat je op het hoogste niveau kennis hebt van de juridische, fiscale en technische eigenschappen van leven- en pensioenproducten. Je kunt complexe aanvragen met succes behandelen.

Doelgroep

De opleiding Branchediploma Leven is ontwikkeld voor medewerkers bij verzekeraars en intermediairs die de complexere (aan)vragen op het gebied van levensverzekeringen, vermogensopbouwproducten en collectieve pensioenregelingen en pensioen voor de DGA behandelen. Ook voor medewerkers bij financieel dienstverleners met inhoudelijk klantcontact op het gebied van collectief pensioen en pensioen voor ondernemers is dit branchediploma interessant.

Doel en opzet

Het doel van de opleiding is dat je alle benodigde kennis en vaardigheden ontwikkelt om pensioen, levensverzekeringen en andere vermogensopbouwproducten voor particulieren, ondernemers en DGA’s op de juiste wijze te kunnen behandelen. De opleiding is zeer praktijkgericht. Voortdurend wordt een koppeling gelegd met je eigen werkomgeving. De docenten zijn specialist in hun vakgebied en geven veel praktijkvoorbeelden, zodat je wat je leert direct kunt toepassen in je werk.

Vooropleiding

Voorkennis op het niveau van de opleiding Pensioenpraktijk of de opleiding Praktijk Leven is gewenst.

Studiebelasting en duur

De opleiding wordt gegeven via e-learning. Je bepaalt zelf je studietempo. Gemiddeld duurt de opleiding 9 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van diverse opdrachten betekenen dan een studiebelasting van ongeveer 11 uur per week.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.