Branchediploma Leven: Vermogen

Levensverzekeringen en vermogensopbouwproducten

Studiebelasting

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

E-learning

Duur

2 maanden

Eerstvolgende startdatum

Oktober 2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Deze praktijkgerichte opleiding biedt je alle benodigde kennis en vaardigheden om levensverzekeringen en andere vermogensopbouwproducten voor particulieren, ondernemers en DGA’s feilloos te kunnen behandelen. Je leert pensioen en toekomstvoorzieningen voor deze klantgroepen toe te passen. Ook verdiep je je in producten in het kader van vermogensopbouw en nabestaanden- en oudedagsvoorzieningen. Na afloop van deze actuele opleiding kun je de juridische, fiscale en technische eigenschappen van vermogensproducten doorgronden en toepassen in verschillende situaties. Het certificaat is onderdeel van het volledige Branchediploma Leven van NIBE-SVV.

Vrijstellingen

Dit certificaat levert je vrijstelling op in de opleiding Branchediploma Leven van NIBE-SVV.

Doelgroep

De opleiding is ontwikkeld voor medewerkers bij verzekeraars, intermediairs en banken die de complexere (aan)vragen op het gebied van levensverzekeringen en andere toekomstvoorzieningen behandelen en medewerkers bij financieel dienstverleners met inhoudelijk klantcontact op het gebied van levensverzekeringen en andere vermogensopbouwproducten.

Doel en opzet

Met deze opleiding ontwikkel je alle benodigde kennis en vaardigheden om levensverzekeringen en andere vermogensopbouwproducten voor particulieren, ondernemers en DGA’s op de juiste wijze te kunnen behandelen. De opleiding is zeer praktijkgericht. Voortdurend wordt een koppeling gelegd met je eigen werkomgeving.

Vooropleiding

Voorkennis op het niveau van Inleiding Levensverzekeringen of de opleiding Praktijk Leven is gewenst.

Studiebelasting en duur

De opleiding wordt gegeven via e-learning. Je bepaalt zelf je studietempo. Gemiddeld duurt de opleiding 2 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van diverse opdrachten betekenen dan een studiebelasting van ongeveer 12 uur per week.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.