Branchediploma Leven: Pensioen

Pensioenverzekeringen en pensioen voor de directeur-grootaandeelhouder (DGA)

Studiebelasting

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

E-learning

Duur

2 maanden

Eerstvolgende startdatum

Oktober 2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je kennis en vaardigheden vergroten om (collectieve) pensioenverzekeringen en pensioen voor de directeur-grootaandeelhouder (DGA) te kunnen afhandelen? In deze opleiding Branchediploma Leven: Pensioen verdiep je je in pensioenvormen, pensioensystemen en bijbehorende risico’s. Ook ga je in op de uitvoering van pensioenregelingen en de financiering daarvan. Zo heb je inzicht in de juridische, fiscale en technische eigenschappen van pensioenproducten en kun je deze succesvol toepassen. Het certificaat van deze opleiding is onderdeel van het volledige Branchediploma Leven van NIBE-SVV.

Vrijstellingen

Het certificaat van deze opleiding is onderdeel van de diplomalijn Branchediploma Leven van NIBE-SVV.

Doelgroep

De opleiding is ontwikkeld voor medewerkers bij verzekeraars en intermediairs die de complexere (aan)vragen op het gebied van collectieve pensioenregelingen en pensioen voor de DGA behandelen en medewerkers bij financieel dienstverleners met inhoudelijk klantcontact op het gebied van collectief pensioen en pensioen voor de DGA.

Doel en opzet

Tijdens deze opleiding ontwikkel je alle benodigde kennis en vaardigheden om collectieve pensioenverzekeringen en pensioen voor de directeur-grootaandeelhouder (DGA) feilloos te kunnen afhandelen. De opleiding is zeer praktijkgericht. Voortdurend wordt een koppeling gelegd met je eigen werkomgeving. Alles wat je leert, kun je daardoor direct toepassen in je eigen praktijksituatie.

Vooropleiding

Je hebt voorkennis op het niveau van de opleiding Pensioenpraktijk.

Studiebelasting en duur

De opleiding wordt gegeven via e-learning. Je bepaalt zelf je studietempo. Gemiddeld duurt de opleiding 2 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van diverse opdrachten betekenen dan een studiebelasting van ongeveer 12 uur per week.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.