Belastingpraktijk voor de IB-ondernemer, BV en DGA

Hoofdlijnen inkomstenbelasting

Studiebelasting

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

E-learning

Duur

2 maanden

Eerstvolgende startdatum

December 2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je op toegankelijke wijze meer leren over de fiscale positie van een ondernemer en een onderneming? Dan is deze opleiding van NIBE-SVV een uitstekende keuze voor jou. Zo leer je wat de fiscale gevolgen voor de onderneming en de ondernemer zijn als er een verandering wordt doorgevoerd. Je krijgt een goede kijk op fiscaliteit binnen het ondernemerschap. Kortom: een waardevolle opleiding waarin je de belangrijkste kennis van fiscaliteit in relatie met het ondernemerschap opdoet.

Doelgroep

Hypotheekadviseurs, (erkend) financieel adviseurs en medewerkers actief in het particuliere domein.

Doel en opzet

Met deze opleiding ontwikkel je kennis van en inzicht in de belastingen waarmee IB-ondernemers, bv’s en DGA’s te maken hebben. Je vergaart je kennis via e-learning. Je begint met een algemeen stuk dat de basis vormt van de opleiding. Daarna gaat de theorie dieper in op de fiscale behandeling van winst uit onderneming. Ook komen onder andere periodieke uitkeringen en verstrekkingen aan de orde. Tot slot komt een aantal overige belastingen aan bod. Alle begrippen worden hierbij in de juiste context behandeld en geplaatst waardoor je ze ook daadwerkelijk leert toepassen.

Vooropleiding

Je hebt minimaal MBO-werk- en -denkniveau.

Studiebelasting en duur

De opleiding wordt gegeven via e-learning. Je bepaalt zelf je studietempo. Gemiddeld duurt de opleiding 2 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van diverse opdrachten betekent dan een studiebelasting van ongeveer 5 uur per week.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

E-learning

Je volgt het programma via e-learning. Hierbij studeer je online in je eigen tijd en in je eigen tempo, onder begeleiding van een docent waar je met al je vragen terecht kunt.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.