Training Basel III in de Praktijk

Praktijkgerichte training rond de impact van Basel III op uw organisatie

Vakgebied

Algemeen

De kern van Basel III is dat banken veel meer kapitaal en liquiditeit moeten aanhouden tegenover hun risicovolle activiteiten dan tot nu toe het geval was. Vanaf 2013 worden de aangepaste regels geleidelijk ingevoerd en in 2019 moet Basel III volledig van kracht zijn. Dit zal voor de banken en voor het toezicht op de banken tot grote veranderingen leiden. Banken zullen bij hun activiteiten nauwer verband leggen tussen risico en pricing. Toezichthouders zullen veel meer en andere data van de banken nodig hebben. De implementatie van Basel III vereist dan ook een volledig zicht op aspecten als liquiditeitsrisico, leverage, tegenpartijrisico en RAROC. Wat betekent Basel III voor uw organisatie en voor de organisatie van uw bancaire cliënten? In deze interactieve en praktijkgerichte training van NIBE-SVV leert u hoe u uw organisatie compliant kunt maken met Basel III.

Doelgroep

De training is ontwikkeld voor onder andere medewerkers van de afdeling risicomanagement, medewerkers van de afdeling Asset & Liability Management, frontofficemedewerkers van de afdeling Treasury, medewerkers van de afdelingen Compliance en Audit, toezichthouders, auditors, controllers en accountants, IT’ers bij banken, businessanalisten, accountmanagers en klantadviseurs.

Doel en opzet

Doel van de training is dat u kennis en inzicht ontwikkelt waarmee u kunt zorgen dat uw organisatie compliant wordt met Basel III. In de bijeenkomsten komen alle ins en outs van de onderdelen van Basel III aan de orde. Er wordt uitgebreid ingegaan op de impact die Basel III heeft op de banksector en op uw organisatie. De bijeenkomsten zijn praktijkgericht en zeer toegankelijk en bereiden u dus uitstekend voor op het toepassen van het geleerde in uw eigen beroepspraktijk. Via een moderne online leeromgeving kunt u vragen over opdrachten en oefeningen stellen aan uw docent of medestudenten.

Vooropleiding

Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze training.

Voorbereiding en studiebelasting

Het volgen van de bijeenkomsten, het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 20 uur.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit. NIBE-SVV maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de training nodig heeft.

Studieprogramma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Risicomanagement
  • Evolution of International Banking Regulation
  • Basel III-raamwerk
  • Risico en rendement onder Basel III
  • Basel III in de praktijk

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvangt u het bewijs van deelname ‘Basel III’ van NIBE-SVV.

Lesplanning

Lesplanning

U kunt deze training volgen in de klassikale variant. U volgt klassikale bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. De bijeenkomsten worden in een dagvariant aangeboden. De dagtraining omvat 3 bijeenkomsten van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor Basel III gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken door onderstaande formulier in te vullen of te bellen naar 035-7506155.

Houd mij op de hoogte

Voor vragen over deze opleiding kunt u 035 750 61 55 bellen. Deze opleiding op maat maken voor uw organisatie of op uw eigen locatie laten verzorgen? Bel 035 750 61 57.

Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 1.800,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Kosten

Trainingskosten: € 1.800,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

NIBE-SVV regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,-(excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Masteropleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. De 6% btw op arrangementskosten is niet aftrekbaar.

Losse examens zijn vrijgesteld van btw indien u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Beoordelingen
Download brochureDirect inschrijven

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. 

035 200 4604

Een diploma van NIBE-SVV
hoef je nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

035-7 506 155

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur

Onze website maakt gebruik van cookies.