• Home
  • Awareness Programma Duurzaamheid

Awareness Programma Duurzaamheid

Duurzaamheidswijzer voor de financiële dienstverlening

Studiebelasting

3

Vakgebied

Niveau

Training

Erkenning

Opleidingsvariant

E-learning

Duur

1 dag

Eerstvolgende startdatum

Januari 2022
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De Europese Commissie heeft van duurzaamheid een doel gemaakt waarin een sleutelrol is weggelegd voor banken, verzekeraars, beleggingsondernemingen en -instellingen. Iedereen binnen de financiële wereld krijgt te maken met nieuwe en omvangrijke wet- en regelgeving op dit gebied. Waar het thema voorheen een 'nice to have' was, is het inmiddels een 'must have' voor alle bedrijven in de financiële sector. In deze training leer je welke duurzaamheidsdoelstellingen kunnen gaan spelen in jouw organisatie en ontdek je wat de gevolgen zijn voor de volledige bedrijfsvoering van risicobeoordeling, compliance, productontwikkeling tot klantbenadering. Zo ben jij goed voorbereid op de mogelijke gevolgen die duurzaamheid gaat hebben op jouw organisatie.

3 SEH PE-punten

Het Awareness Programma Duurzaamheid is goedgekeurd door de SEH. Het afronden van het Awareness Programma Duurzaamheid levert 3 SEH B-punten op.

Doelgroep

Alle medewerkers binnen het bank- en verzekeringsbedrijf zullen op termijn te maken krijgen met verduurzaming. Zo moet de klantmedewerker de duurzaamheidsboodschap aan zijn klant kunnen overbrengen en de duurzaamheidswensen en behoeften van de klant inventariseren. Compliance officers moeten in de gaten houden of de regels juist zijn ingevoerd. De risicomanager moet zorgen dat duurzaamheid wordt ingebouwd in de beoordeling en monitoring van kredietrisico’s en marktrisico’s. De productmanager moet het bank-, beleggings- of verzekeringsproduct (aantoonbaar) groen maken en de businessmanager moet de duurzaamheidsdoelstellingen gaan realiseren.

Doel en opzet

Het is belangrijker dan ooit om je bewust te worden van de duurzaamheidsdoelstellingen die binnen jouw organisatie kunnen gaan spelen en de gevolgen hiervan. Om je hierbij te helpen heeft NIBE-SVV in samenwerking met de UvA Academie Bank en Verzekeringen het Awareness Programma Duurzaamheid ontwikkeld.

De thema’s die aan bod komen, zijn samengesteld door een redactieraad van diverse experts uit de volle breedte van de financiële sector en onder voorzitterschap van prof. dr. Rob Schotsman van de UvA Academie Bank en Verzekeringen.

Onderwerpen als het Klimaatakkoord, duurzaamheidsclaims en de transparantieverordening komen aan bod. Steeds leg je de relatie tussen de theorie en je eigen werkpraktijk. Welke gevolgen heeft de nieuwe wet- en regelgeving voor jouw organisatie? Hoe kun je meebewegen? En welke stappen moet je zetten om aan de toekomstige eisen te voldoen? Het Awareness Programma Duurzaamheid helpt je om goed in gesprek te gaan met je klanten over duurzaamheid, welke risico’s er zijn en welke kansen er liggen voor zowel je klant als jouw organisatie.

Vooropleiding

Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze training.

Studiebelasting en duur

Je volgt de training via zelfstudie. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 3 uur.

Onderdeel van leerlijnen

Dit awareness programma maakt ook onderdeel uit van de Leerlijn Adviseur Zakelijke Verzekeringen, de Leerlijn Certified Compliance Professional, de Leerlijn Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen, de Leerlijn Certified Financial Planner en de Leerlijn Integraal Risicoadviseur.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

In de online leeromgeving ontvang je ook de Whitepaper ABCDuurzaam. In deze whitepaper belichten experts werkzaam voor banken, verzekeraars, tussenpersonen en DNB de rol die duurzaamheid speelt in en de impact ervan voor de financiële dienstverlening. De bijdragen in deze paper zijn tot stand gekomen onder voorzitterschap van prof. dr. Rob Schotsman van de UvA Academie Bank en Verzekeringen.

E-learning

Je volgt het programma via e-learning. Hierbij studeer je online in je eigen tijd en in je eigen tempo, onder begeleiding van een docent waar je met al je vragen terecht kunt.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.