Adviseur Duurzaam Wonen

Goed voorbereid op klantgesprekken over verduurzaming

Studiebelasting

Niveau

Training

Erkenning

Opleidingsvariant

E-learning

Duur

1 dag

Eerstvolgende startdatum

November 2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Zonnepanelen, spouwmuurisolatie, een warmtepomp. De consument weet dat het verduurzamen van de woning interessant kan zijn. Zowel vanuit het oogpunt van milieu als kostenbesparing. Maar waar te beginnen? Welke energiebesparingsmethode past bij hen en hun woning? Door de grote hoeveelheid aan informatie is het moeilijk kiezen voor de consument. Het is daarom ook niet vreemd dat zij jou als adviseur of makelaar bij deze keuze willen betrekken. Wil jij jouw klanten beter kunnen helpen bij vragen over woningverduurzaming? Dan is dit de training voor jou.

Officieel erkend

De training Adviseur Duurzaam Wonen is goedgekeurd door de SEH. Het afronden van de training Adviseur Duurzaam Wonen levert 3 SEH B-punten op.

Jouw loopbaan

Je werkt als financieel adviseur of makelaar en zoekt handvatten om je klanten van goed advies over duurzaam wonen te voorzien.

We gaan ervan uit dat je al adviesgesprekken voert en dat je bijvoorbeeld de opleiding Wft Consumptief Krediet, Wft Hypothecair Krediet, Woningfinanciering of Erkend Financieel Adviseur (Integraal Adviseren) hebt gevolgd.

Doel en opzet

In deze training Adviseur Duurzaam Wonen nemen we je mee in de actuele ontwikkelingen op het gebied van woningverduurzaming. Welke mogelijkheden tot energiebesparing zijn er? Welke voor- en nadelen hebben zij? Zijn er subsidieregelingen mogelijk? Met deze en andere vragen ga je aan de slag. Daarnaast oefen je met enkele rekenmodellen om de efficiëntie en besparing van verschillende methoden te kunnen berekenen. Aan de hand van voorbeelden en oefeningen verdiepen jij en jouw collega's zich in het onderwerp.

Vooropleiding

Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze training.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

E-learning

Je volgt het programma via e-learning. Hierbij studeer je online in je eigen tijd en in je eigen tempo, onder begeleiding van een docent waar je met al je vragen terecht kunt.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.