Opleiding Aansprakelijkheid en Schadebehandeling

Module uit de leergang Personenschade Licht Letsel

Niveau

Vaardigheden

Vakgebied
Opleidingsvariant

Dag


Algemeen

In deze opleiding raakt u in korte tijd vertrouwd met de aandachtsgebieden aansprakelijkheid en schadebehandeling binnen het schadebehandelingsproces van licht letsel. U verkrijgt veel inzicht in de wet- en regelgeving die van toepassing is op dit vakgebied. Ook verdiept u zich in onderwerpen als rechtsbijstand en fraude. Deze opleiding van NIBE-SVV is onderdeel van de complete leergang Personenschade Licht Letsel.

Doelgroep

Deze opleiding is ontwikkeld voor belangenbehartigers, schadebehandelaars of -regelaars met als focus personenschade licht letsel. U bent werkzaam bij een aansprakelijkheids- of rechtsbijstandverzekeraar, schaderegelings- of expertisebureau, makelaar of tussenpersoon. U wilt zich graag op een praktijkgerichte manier ontwikkelen op het gebied van aansprakelijkheid en schadebehandeling.

Doel en opzet

Doel van de opleiding is dat u kennis, inzichten en vaardigheden ontwikkelt die u nodig heeft om het schadebehandelingsproces omtrent aansprakelijkheid optimaal in te vullen. U verkrijgt inzicht in alle relevante wet- en regelgeving op dit gebied. Zo behandelt u schadevergoedingsrecht, verkeersrecht en OVS, en Artikel 185 Wegenverkeerswet. Ook besteden wij aandacht aan rechtsbijstand en fraude. U wordt begeleid door ervaren praktijkdocenten. Daarnaast is de opleiding zeer praktijkgericht en toegankelijk.

Vooropleiding

Wij gaan ervan uit dat u minimaal MBO-werk- en -denkniveau heeft. Ook bouwen wij voort op algemene kennis van financiële dienstverlening.

Voorbereiding en studiebelasting

Het volgen van bijeenkomsten, het doornemen van leerstof en het maken van opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 35 uur.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit. NIBE-SVV maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft.

Vrijstellingen

Deze opleiding kunt u inbrengen in de volledige leergang Personenschade Licht Letsel van NIBE-SVV.

Studieprogramma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Aansprakelijkheid
  • Schadevergoedingsrecht
  • Verkeersrecht en OVS
  • Art 185 Wegenverkeerswet
  • Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM)
  • Rechtsbijstand
  • Schadebehandeling
  • Fraude

Examen en certificaat

U sluit deze opleiding af met een digitaal examen. Behaalt u een voldoende? Dan ontvangt u het certificaat ‘Personenschade Licht Letsel: Aansprakelijkheid en Schadebehandeling’ van NIBE-SVV.

Lesplanning

Lesplanning

U volgt de opleiding in de klassikale variant. Bij deze variant volgt u klassikale bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. De bijeenkomsten worden in een dagvariant aangeboden. De dagopleiding omvat 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Personenschade Licht Letsel: Aansprakelijkheid en Schadebehandeling (inclusief examenrecht)

Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2018 Dag Dinsdag Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
Mei 2018 Dag Dinsdag Utrecht

Voor vragen over deze opleiding kunt u 035 205 0503 bellen. Deze opleiding op maat maken voor uw organisatie of op uw eigen locatie laten verzorgen? Bel 035 750 61 57.

Kostenspecificatie

Kosten

Cursusgeld € 1295,00
Studiemateriaal € 150,00
Examenkosten € 150,00
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1670,00

Kosten

Cursusgeld: € 1.250,-
Studiemateriaal: € 125,-
Examenkosten: € 150,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

NIBE-SVV regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,-(excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Masteropleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. De 6% btw op arrangementskosten is niet aftrekbaar.

Losse examens zijn vrijgesteld van btw indien u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Beoordelingen
Download brochureDirect inschrijven

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. 

035 200 4604

Een diploma van NIBE-SVV
hoef je nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

035-7 506 155

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur

Onze website maakt gebruik van cookies.