Opleiding Personenschade Licht Letsel: Aansprakelijkheid en Schadebehandeling

Module uit de Leergang Personenschade Licht Letsel

Niveau

Vaardigheden

Vakgebied
Opleidingsvariant

Dag

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
vraag advies aan

In deze opleiding raakt u in korte tijd vertrouwd met de aandachtsgebieden aansprakelijkheid en schadebehandeling binnen het schadebehandelingsproces van licht letsel. U verkrijgt veel inzicht in de wet- en regelgeving die van toepassing is op dit vakgebied. Ook verdiept u zich in onderwerpen als rechtsbijstand en fraude. Na afloop kunt u het schadebehandelingsproces rondom aansprakelijkheid correct afhandelen. Deze opleiding van NIBE-SVV is onderdeel van de complete leergang Personenschade Licht Letsel.

Doelgroep

Deze opleiding is ontwikkeld voor belangenbehartigers, schadebehandelaars of -regelaars met als focus personenschade licht letsel. U bent werkzaam bij een aansprakelijkheids- of rechtsbijstandverzekeraar, schaderegelings- of expertisebureau, makelaar of tussenpersoon. U wilt zich graag op een praktijkgerichte manier ontwikkelen op het gebied van aansprakelijkheid en schadebehandeling.

Vooropleiding

Wij gaan ervan uit dat u minimaal MBO-werk- en -denkniveau heeft. Ook bouwen wij voort op algemene kennis van financiële dienstverlening.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit. NIBE-SVV maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft.

Doel en opzet

Doel van de opleiding is dat u kennis, inzicht en vaardigheden ontwikkelt die u nodig heeft om het schadebehandelingsproces omtrent aansprakelijkheid optimaal in te vullen. U verkrijgt inzicht in alle relevante wet- en regelgeving op dit gebied. Zo behandelt u schadevergoedingsrecht, verkeersrecht en OVS, en Artikel 185 Wegenverkeerswet. Ook besteden wij aandacht aan rechtsbijstand en fraude. U wordt begeleid door ervaren praktijkdocenten. Daarnaast is de opleiding zeer praktijkgericht en toegankelijk.

Studiebelasting en duur

Deze module duurt 1 maand. Het volgen van bijeenkomsten, het doornemen van leerstof en het maken van opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 9 uur per week.

Vrijstellingen

Deze opleiding kunt u inbrengen in de volledige Leergang Personenschade Licht Letsel van NIBE-SVV. De leergang is opgezet en wordt geactualiseerd in nauw overleg met de Adviesraad Leergangen Letselschade.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Aansprakelijkheid
  • Schadevergoedingsrecht
  • Verkeersrecht en OVS
  • Art 185 Wegenverkeerswet
  • Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM)
  • Rechtsbijstand
  • Schadebehandeling
  • Fraude

Examen en certificaat

U sluit deze opleiding af met een digitaal examen. Behaalt u een voldoende? Dan ontvangt u het certificaat ‘Personenschade Licht Letsel: Aansprakelijkheid en Schadebehandeling’ van NIBE-SVV.

Opleidingsvarianten

U volgt de opleiding in de klassikale variant. Bij deze variant volgt u klassikale bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. De bijeenkomsten worden in een dagvariant aangeboden. De dagopleiding omvat 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur.


Kies de opleidingsvariant die bij u past en bepaal uw startmoment.

Personenschade Licht Letsel: Aansprakelijkheid en Schadebehandeling (inclusief examenrecht)

Startmaand Variant Dag Locatie
September 2018 Dag Dinsdag Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2019 Dag Dinsdag Utrecht

Voor vragen over deze opleiding kunt u 035 205 0503 bellen. Deze opleiding op maat maken voor uw organisatie of op uw eigen locatie laten verzorgen? Bel 035 750 61 57.

Kosten

Cursusgeld € 1.295,-
Studiemateriaal € 150,-
Examenkosten € 150,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1.670,-

Kostenspecificatie

Cursusgeld: € 1.295,-
Studiemateriaal: € 150,-
Examenkosten: € 150,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Een diploma van NIBE-SVV
hoeft u nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren