Woningfinanciering (e-learning inclusief examenrecht)

Hypotheekadvies en hypothecaire kredietverlening aan particulieren

Studiebelasting

Vakgebied

Niveau

Erkenning

Opleidingsvariant

E-learning

Duur

2 maanden

Eerstvolgende startdatum

September 2019
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wilt u meer leren over de juridische en fiscale factoren die van belang zijn bij hypotheekadvies en hypothecaire kredietverlening aan particulieren? Kies dan voor deze praktijkgerichte opleiding van NIBE-SVV. Door de aantrekkende woningmarkt is woningfinanciering een interessant vakgebied om u in te verdiepen. Tijdens de opleiding leert u om te gaan met de wensen en behoeften van klanten op het terrein van woningfinanciering, rekening houdend met hun persoonlijke situatie en omstandigheden. U krijgt inzicht in het adviseren en bemiddelen bij de verkoop van hypothecaire leningen en krijgt de noodzakelijke handvatten aangereikt voor het aanvragen en beoordelen van hypotheken. Op basis hiervan kunt u gerichte offertes uitbrengen. Na afloop van deze zeer effectieve opleiding heeft u inzicht in het woningfinancieringsproces van aanvraag tot beheer. Daarnaast kunt u de wet- en regelgeving voor woningfinanciering succesvol toepassen.

Doelgroep

De opleiding is ontwikkeld voor medewerkers die betrokken zijn bij het hypotheekadvies of -proces en voor wie het behalen van het diploma Wft Hypothecair Krediet niet noodzakelijk is.

Vooropleiding

U heeft basiskennis van of ervaring met de verstrekking van hypothecaire leningen, verschillende hypotheekproducten en het bijbehorend wettelijk en fiscaal kader.

Doel en opzet

Tijdens deze opleiding ontwikkelt u basiskennis en inzichten op het gebied van hypotheken en hypotheekverstrekking. U vergaart uw kennis via klassikale bijeenkomsten of zelfstudie. Deze praktijkgerichte aanpak maakt dat u de stof direct kunt toepassen in uw werkpraktijk.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 2 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 10 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de studie nodig heeft.

De theorie wordt in deze opleiding behandeld door middel van een overzichtelijk tekstboek. U test uw kennis en begrip van deze theorie met oefenmateriaal dat u ter beschikking krijgt in uw online leeromgeving.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Cliëntgegevens hypothecaire lening
 • Analyse van de aanvraag
 • Productinformatie en hypotheek­oplossingen
 • Afhandeling hypothecaire lening
 • Beheer hypotheekdossier
 • Woning- en hypotheekmarkt
 • Hypotheekvormen en -constructies
 • Juridische aspecten van woningfinanciering
 • Nationale Hypotheek Garantie
 • Inkomstenbelasting algemeen
 • Belasting en de eigen woning
 • Levensverzekering algemeen
 • Kapitaalverzekeringen
 • Informatie en advisering
 • Aanvraag en offerte
 • Verstrekking en beheer
 • Huwelijksvermogensrecht
 • Erven en schenken
 • Schadeverzekeringen eigen woning

Examen en diploma

De opleiding wordt afgerond met een praktijkgerichte opdracht. Bij een voldoende beoordeling van uw opdracht ontvangt u het diploma ‘Woningfinanciering’ van NIBE-SVV.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

U kunt deze opleiding volgen in 2 zeer aantrekkelijke varianten. Het examen is onderdeel van de opleiding. De examenkosten staan separaat vermeld in het kostenoverzicht.

 1. E-learning (syllabus optioneel). U volgt geen klassikale bijeenkomsten, maar gebruikt voor de opleiding onze geavanceerde online leeromgeving. Hierbij wordt u op afstand ondersteund door een van onze ervaren docenten.
 2. Klassikaal (inclusief syllabus). Bij deze variant volgt u klassikale bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. De bijeenkomsten worden zowel in een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding omvat 2 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding omvat 4 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering
Woningfinanciering (e-learning inclusief examenrecht)
€ 694,-
Woningfinanciering (klassikaal inclusief examenrecht)
€ 1.489,-

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Nieuwe inzichten opdoen?

Het vakgebied van de financieel dienstverlener is én blijft flink in beweging. Meebewegen is noodzakelijk om uw waarde voor uw klant te behouden. Onze whitepapers helpen u om uw kennis up-to-date te houden en nieuwe inzichten op te doen.