Schrijven met Impact voor Arbeidsdeskundigen

Efficiënt en effectief arbeidsdeskundige rapporten schrijven

Studiebelasting

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Vanaf prijs

€ 0,00

Duur

Eerstvolgende startdatum

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het schrijven van een goed rapport vormt een belangrijk onderdeel van het werk van een arbeidsdeskundige. Helaas kost dit schrijven vaak onnodig veel tijd. De balans vinden tussen helder en beknopt schrijven en toch precies volledig zijn, is vaak lastig. En overtuigend argumenteren in prettig leesbare taal is ook niet altijd even makkelijk. Nog los van alle andere eisen die er aan arbeidskundige rapporten worden gesteld. Wilt u de beperkte tijd die er staat voor rapporteren zo efficiënt mogelijk kunnen benutten? Wilt u écht uw doel bereiken met de rapporten die u schrijft? Dan is deze training van NIBE-SVV een uitstekende keuze voor u.

Doelgroep

De training is speciaal ontwikkeld voor arbeidsdeskundigen die regelmatig rapporten schrijven.

Vooropleiding

Voor deze training is geen speciale vooropleiding vereist. Wel is ervaring met het schrijven van arbeidsdeskundige rapporten gewenst.

Doel en opzet

Na deze training heeft u grip op uw schrijfproces. U brengt een overzichtelijke structuur aan in het rapport en schrijft argumenten overtuigend op. U krijgt zicht op wat wel en niet nodig is in een rapport en hoe u de informatie kort en bondig, maar wel volledig weergeeft. Door tijdens de training veel te oefenen gaat u steeds aantrekkelijker schrijven en leert u begrijpelijke taal te gebruiken en helder te formuleren. Daarnaast wordt er ook ingegaan op de omgang met persoonsgegevens. Kortom, na deze training weet u alles over de opzet van een goed arbeidskundig rapport en kunt u relevante inhoud bepalen en alles aantrekkelijk opschrijven.

Tijdens de 2-daagse training staan bewustwording, inzicht, tips en tricks en leren-door-doen centraal. Dat betekent dat u gedurende de trainingsdagen voortdurend bezig bent met (oefeningen over) uw eigen rapporten en de vragen die u over schrijven heeft. De theorie die de trainers bespreken, gaat steeds heel concreet over schrijven binnen de context van een arbeidsdeskundige. Voorafgaand aan de training en tussen dag 1 en dag 2 stuurt u een eigen rapport in waarop u uitgebreid tekstadvies en feedback van de trainers ontvangt.

De training wordt verzorgd door 2 trainers: een arbeidsdeskundig communicatietrainer en een argumentatiedeskundig schrijftrainer.

Studiebelasting en duur

De training duurt 2 dagen. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 8 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de studie nodig heeft.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Schrijven met impact voor arbeidsdeskundigen
  • Informatie overzichtelijk structureren in een rapport
  • Overtuigend argumenteren
  • Bepalen van de relevante inhoud
  • Concreet formuleren
  • Kort, bondig en tóch volledig
  • Aantrekkelijke en begrijpelijke taal
  • Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)
  • Omgang met persoonsgegevens

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvangt u het bewijs van deelname 'Schrijven met Impact voor Arbeidsdeskundigen' van NIBE-SVV.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Lesvormen

Deze training bestaat uit 2 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken. De bijeenkomsten zijn van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Dagtraining

  • 4 en 18 november 2019

De training wordt verzorgd in de regio Utrecht.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kostenspecificatie

Cursusgeld: € 1.290,-

Studiemateriaal: € 50,-

Locatie- en arrangementskosten: zie praktische informatie.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Optioneel studieboek

Bij een e-learning ontvangt u een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kunt u optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Nieuwe inzichten opdoen?

Het vakgebied van de financieel dienstverlener is én blijft flink in beweging. Meebewegen is noodzakelijk om uw waarde voor uw klant te behouden. Onze whitepapers helpen u om uw kennis up-to-date te houden en nieuwe inzichten op te doen.