Personenschade Zwaar Letsel: Beroepsziekten

Module uit de Leergang Personenschade Zwaar Letsel

Studiebelasting

Vakgebied

Verzekeringen

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Duur

2 maanden

Eerstvolgende startdatum

01-11-2019
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ook beroepsziekten vallen onder personenschade. Dit zijn ziekten of aandoeningen die direct te wijten zijn aan schadelijke factoren binnen werk of arbeidsmilieu. Van oudsher is er in Nederland weinig aandacht voor beroepsgerelateerde ziekten. Zo geeft de WIA slechts beperkte mogelijkheden op een uitkering en de aansprakelijkheidsvraag is lastig te beantwoorden. Dit maakt letselschadebehandeling bij beroepsziekten complex, maar ook erg interessant. Met deze opleiding verdiept u zich in dit boeiende onderwerp en krijgt u inzicht in de mogelijkheden die er zijn. Deze opleiding van NIBE-SVV vormt 1 van de 3 keuzemodules uit de complete leergang Personenschade Zwaar Letsel.

Doelgroep

De opleiding is ontwikkeld voor belangenbehartigers, schadebehandelaars of -regelaars. U bent werkzaam bij een aansprakelijkheids- of rechtsbijstandverzekeraar, schaderegelings- of expertisebureau, makelaar of tussenpersoon. U wilt zich graag op een praktijkgerichte manier ontwikkelen op het vlak van letselschadebehandeling bij beroepsziekten.

Vooropleiding

U heeft de opleiding Personenschade Licht Letsel en/of Middelzwaar Letsel succesvol afgesloten. Daarbij beschikt u over HBO-denkniveau en heeft u minimaal 1 jaar werkervaring in het behandelen van dossiers zwaar letsel.

Studiemateriaal

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur van veruit de hoogste kwaliteit. Ook heeft u toegang tot onze unieke online leeromgeving. Deze biedt u alles wat u nodig heeft om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren.

Onder personenschade vallen ook beroepsziekten. Dit zijn ziekten of aandoeningen die direct te wijten zijn aan schadelijke factoren binnen werk of arbeidsmilieu. Van oudsher is er in Nederland weinig aandacht voor beroepsgerelateerde ziekten, de WIA geeft beperkte mogelijkheden op een uitkering en de aansprakelijkheidsvraag is lastig te beantwoorden. Dit maakt letselschadebehandeling bij beroepsziekten complex, maar ook erg interessant. Met deze opleiding krijgt u de kans zich in dit boeiende onderwerp te verdiepen. Deze opleiding van NIBE-SVV vormt 1 van de 3 keuzemodules uit de complete leergang Personenschade Zwaar Letsel.

Doel en opzet

Doel van de opleiding is dat u kennis, inzicht en vaardigheden ontwikkelt die u nodig heeft om het proces van letselschadebehandeling bij beroepsziekten te doorgronden en succesvol te doorlopen. U leert veel over de juridische, medische en verzekeringsaspecten van dit soort personenschade. Ook leert u zaken als rapporten beoordelen, oplossingsgericht strategie bepalen en behandelplannen opstellen.

U krijgt les van docenten die al jaren werken binnen het gebied van zwaar letsel en beroepsziekten in het bijzonder. Zij hebben hierdoor veel praktijkervaring. Ook in uw huiswerkopdrachten en cases tijdens de les sluit de leerstof zo veel mogelijk aan op uw praktijk. Er wordt aandacht besteed aan het ontwikkelen van competenties als analyseren, oordeelvormen en scenariodenken.

Deze leergang is opgezet en wordt geactualiseerd in nauw overleg met de Adviesraad Leergangen Letselschade.

Studiebelasting en duur

De opleiding bestaat uit 4 dagdelen. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 9 uur per dagdeel.

Vrijstellingen

Deze opleiding kunt u inbrengen in de volledige Leergang Personenschade Zwaar Letsel van NIBE-SVV.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Opstellen behandelplannen en beoordelen van rapporten
  • Definitieve en juiste strategie en oplossingsrichting bepalen
  • Juridische regelgeving en jurisprudentie over de zorgplicht van de werkgever ter voorkoming van beroepsziekten
  • Causaal verband bij beroepsziekten
  • Verjaring
  • Verzekeringsdekking
  • Medische aspecten bij beroepsziekten (asbest, OPS, RSI, PTTS, burn-out en werkgerelateerde chronische klachten)

Bewijs van deelname

Heeft u actief deelgenomen aan de opleiding en alle opdrachten ingeleverd? Dan ontvangt u het bewijs van deelname ‘Personenschade Zwaar Letsel: Beroepsziekten’ van NIBE-SVV.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld
€ 1.845,-
Studiemateriaal
€ 150,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 50,-
Locatiekosten
€ 59,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 2.104,-

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Optioneel studieboek

Bij een e-learning ontvangt u een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kunt u optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Nieuwe inzichten opdoen?

Het vakgebied van de financieel dienstverlener is én blijft flink in beweging. Meebewegen is noodzakelijk om uw waarde voor uw klant te behouden. Onze whitepapers helpen u om uw kennis up-to-date te houden en nieuwe inzichten op te doen.