Collectief Pensioen

Leer alles over collectieve pensioenregelingen voor werknemers

Studiebelasting

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

E-learning

Vanaf prijs

€ 574,00

Duur

2 maanden

Eerstvolgende startdatum

September 2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het Nederlandse pensioenstelsel kent drie pijlers: sociale zekerheid, collectieve regelingen en individuele aanvullingen. In deze opleiding Collectief Pensioen wordt ingegaan op het collectieve pensioen. Driekwart van de Nederlandse werknemers kan of moet gebruikmaken van het bedrijfstakpensioen. In deze opleiding leer je onder welke voorwaarden een bedrijf pensioenregelingen aan de medewerkers moet aanbieden. Ook verdiep je je in dekkingsgraden en vermogensbeheer in relatie tot pensioen. Na afloop van deze opleiding heb je de kennis in huis om actief persoonsgebonden advies te geven op het gebied van pensioenopbouw. De praktijkgerichte aanpak van de ervaren topdocenten, gecombineerd met de moderne online leeromgeving, maakt deze opleiding zeer aantrekkelijk. Met de brede opgedane kennis is de stap naar een specialisatie bovendien binnen handbereik.

Doelgroep

Deze opleiding Collectief Pensioen is ontwikkeld voor (nieuwe) front- en backofficemedewerkers van pensioenfondsen. Daarnaast is de opleiding interessant voor iedereen die als onderdeel van zijn werkzaamheden kennis omtrent collectieve pensioenen dient te bezitten. Denk hierbij aan HR-medewerkers, payrollers en financieel adviseurs.

Doel en opzet

Het doel van deze opleiding is dat je inzicht en kennis verwerft op het gebied van collectieve pensioenen. De uitvoering van pensioenregelingen en vragen van pensioengerechtigden staan centraal in deze opleiding. Je verdiept je daarom in de wet- en regelgeving op het gebied van pensioenopbouw en maakt kennis met verschillende pensioensystemen. Je leert over de waardevastheid van pensioenen en bestudeert aanvullende regelingen. Hierdoor kun je de gevolgen van veranderingen in de persoonlijke situaties van pensioengerechtigden inschatten.

Je volgt de opleiding via e-learning. Het programma wordt verzorgd door zeer ervaren topdocenten die zelf actief zijn in de praktijk. De opleiding is praktijkgericht, zeer toegankelijk en bereidt je uitstekend voor op de toets. Via een moderne online leeromgeving kun je vragen over opdrachten en oefeningen stellen aan je docent of medestudenten.

Vooropleiding

Er wordt uitgegaan van ten minste MBO-niveau. Relevante werkervaring kan een lagere opleiding compenseren.

Studiebelasting en duur

De opleiding wordt gegeven via e-learning. Je bepaalt zelf je studietempo. Gemiddeld duurt de opleiding 2 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van diverse opdrachten betekenen dan een studiebelasting van ongeveer 12 uur per week.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.