Adviseren bij Bedrijfsoverdracht van IB-ondernemingen

Kennis en vaardigheden voor advies over overdracht, opvolging en beëindiging

Studiebelasting

Vakgebied

Bank

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Vanaf prijs

€ 0,00

Duur

Eerstvolgende startdatum

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Vroeg of laat komen alle bedrijfseigenaren voor de keuze te staan: het bedrijf verkopen, staken of overdragen. Dat klinkt simpeler dan het is. In de loop van de tijd zal er waarschijnlijk een verschil ontstaan zijn tussen de boekwaarde van het bedrijf en de economische waarde. In deze training van NIBE-SVV leert u deze en andere financiële gevolgen van verkoop, staking en overdracht voor de betrokkenen overzien. Hierbij houdt u rekening met onder meer inkomsten-, schenk-, erf-, overdrachts- en omzetbelasting. Bovendien verliest u de persoonlijke situatie van uw klant niet uit het oog. Het bedrijf heeft daarnaast waarschijnlijk een emotionele waarde gekregen. U leert daarom in deze praktijkgerichte training om de klant op een persoonlijke en professionele wijze bij te staan.

Doelgroep

De training Adviseren bij Bedrijfsoverdracht van IB-ondernemingen is speciaal ontwikkeld voor commercieel ondersteuners en (aankomend) accountmanagers private banking, financieel adviseurs, (aankomend) accountmanagers mkb/grootzakelijk, buitendienstmedewerkers bij zakelijke intermediairs.

Vooropleiding

Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze training. MBO-werk- en -denkniveau en ervaring met IB-ondernemingen is wel aan te bevelen.

Doel en opzet

Doel van deze training is dat u kennis van en inzichten ontwikkelt in alle aspecten van bedrijfsoverdracht en -staking. Niet alleen krijgt u op de praktijk georiënteerde vakkennis aangereikt, u ontwikkelt ook alle nodige vaardigheden. Deze 3-daagse training is opgesplitst in 3 onderwerpen: kennis van de sector; juridische, fiscale en financiële kennis en interventie. Hierbij besteedt u 2 dagen aan de theorie en 1 dag aan de ontwikkeling van uw vaardigheden. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze training bijzonder effectief. Uw docenten en trainers beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van overdracht en opvolging. Zij dagen u uit om steeds de koppeling te maken met uw eigen beroepspraktijk.

Studiebelasting en duur

De training duurt 3 dagen. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 7 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de studie nodig heeft.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

Kennis sector

  • Huidige ontwikkeling en middellange en lange termijn binnen een sector
  • Fiscale aspecten van de ontwikkeling en daaraan verbonden fiscale thema’s
  • Samenhang tussen verschillende inkomstenbronnen
  • Diverse stakingsvarianten en gevolgen van diverse heffingswetten (inkomsten-, schenk-, erf-, overdrachts- en omzetbelasting)

Juridische, fiscale en financiële kennis

  • Bedrijfsopvolging
  • Beëindigen en aangaan van samenwerkingsverbanden
  • Stakingsvormen en faciliteiten (inkomsten-, schenk-, erf-, overdrachts- en omzetbelasting)

Intervisie

  • Het geleerde toepassen in klantcontact praktijk
  • Klantgesprek op een ander niveau en andere manier toepassen

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvangt u het bewijs van deelname 'Adviseren bij Bedrijfsoverdracht van IB-ondernemingen' van NIBE-SVV.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Lesvormen

Deze training bestaat uit 3 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken. De bijeenkomsten zijn van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Dagtraining

  • 22 november, 6 en 20 december 2019

De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kostenspecificatie

Cursusgeld: € 1.290,-

Studiemateriaal: € 50,-

Locatie- en arrangementskosten: zie praktische informatie.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Optioneel studieboek

Bij een e-learning ontvangt u een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kunt u optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Nieuwe inzichten opdoen?

Het vakgebied van de financieel dienstverlener is én blijft flink in beweging. Meebewegen is noodzakelijk om uw waarde voor uw klant te behouden. Onze whitepapers helpen u om uw kennis up-to-date te houden en nieuwe inzichten op te doen.