• Home
  • Schadebehandelaar Aansprakelijkheid (Subsidie NL leert door)

Schadebehandelaar Aansprakelijkheid (Subsidie NL leert door)

Maak kennis met het aansprakelijkheidsrecht

Studiebelasting

Vakgebied

Niveau

NL leert door

Erkenning

Opleidingsvariant

E-learning

Duur

2 maanden

Eerstvolgende startdatum

November 2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Met deze opleiding ontwikkel je je tot schadebehandelaar aansprakelijkheid. Je verdiept je in het aansprakelijkheidsrecht en de relatie met het verbintenisrecht. Je maakt kennis met verschillende vormen van aansprakelijkheid, waaronder productaansprakelijkheid, beroepsaansprakelijkheid en contractuele aansprakelijkheid. Na afloop van deze opleiding kun je de juiste stappen nemen om aansprakelijkheid vast te stellen en dossiers te vormen.

Doelgroep

Deze opleiding is ontwikkeld voor jou als (aankomend) schadebehandelaar van bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen en aanverwante verzekeringen. Je bent werkzaam als verzekeringsadviseur bij een verzekeringsmaatschappij, volmachtbedrijf of registermakelaar in assurantiën. Ook voor schade-experts die zich in het aansprakelijkheidsrecht willen verdiepen is de opleiding geschikt.

Doel en opzet

Het doel van deze opleiding is om jou de kennis en vaardigheden bij te brengen die je helpen om als zelfstandig schadebehandelaar aansprakelijkheid aan de slag te gaan. Om dat te bereiken bestudeer je in verschillende vormen van aansprakelijkheid de relevante wet- en regelgeving en verdiep je je in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Hierdoor kun je je cliënten begeleiden en tegelijkertijd rekening houden met de privacyrechten van je cliënt en organisatie.

Deze opleiding maakt deel uit van ons aanbod in het kader van de NL leert door subsidieregeling. Elke werkende tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd komt in aanmerking voor de NL leert door subsidieregeling. Je kunt een training of opleiding volgen als je ondersteuning zoekt bij het behouden van je huidige baan van wanneer je je wilt oriënteren op een nieuwe sector van baan. Of je nu in loondienst, een flexwerker, zpp'er of ondernemer bent. 

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Studiebelasting en duur

De opleiding wordt gegeven via e-learning. J ebepaalt zelf je studietempo. Gemiddeld duurt de opleiding 2 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van diverse opdrachten betekenen dan een studiebelasting van ongeveer 100 uur over de gehele opleiding verdeeld.

E-learning

Je volgt het programma via e-learning. Hierbij studeer je online in je eigen tijd en in je eigen tempo, onder begeleiding van een docent waar je met al je vragen terecht kunt.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.