In control met License 2 Operate

Welke diploma’s hebben je medewerkers? Hebben ze wel de juiste diploma’s om te mogen adviseren? Zijn de medewerkers aantoonbaar actueel vakbekwaam voor het uitvoeren van hun werkzaamheden? Toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) eist dat je daar inzicht in geeft. Bovendien heeft de autoriteit inmiddels haar controles geïntensiveerd. Als werkgever kan het een flinke klus zijn om alle informatie van je medewerkers overzichtelijk vast te leggen en actueel te houden. NIBE-SVV wil je daarbij helpen door middel van het License 2 Operate Dashboard.

Overzichtelijk

Met het License 2 Operate Dashboard kun je de gegevens over de vakbekwaamheid van medewerkers overzichtelijk weergeven. NIBE-SVV-directeur Jeanette Hadderingh hierover: “License 2 Operate geeft werkgevers eenvoudig overzicht, inzicht en een sturingsmiddel om ervoor te zorgen dat medewerkers aan de verplichtingen voldoen”.
 
Het dashboard biedt het volgende:

  • Eén centrale plaats voor het registreren en beheren van behaalde Wft-diploma’s, Wft-PE-certificaten en voltooide Permanent Actueel-vereisten;
  • In één oogopslag inzicht in de (wettelijk vereiste) vakbekwaamheid van de medewerkers;
  • Vakbekwaamheid betrouwbaar aantoonbaar op 3 niveaus: werkgever, teamleider, medewerker (met verschillende rechten voor werkgever, teamleider en medewerker);

Ontzorgen

Vaak is het verzamelen en actueel houden van alle informatie over de vakbekwaamheid van alle medewerkers een bewerkelijke klus. En bovendien foutgevoelig. Diploma’s zijn kwijt of niet centraal opgeslagen, Permanent Actueel wordt weer in een andere omgeving bijgehouden, er wordt gewerkt met verschillende opleiders, enzovoort.
 
Met License 2 Operate wordt het een stuk makkelijker. Dan laat je het systeem voor je werken. Je ontvangt automatisch een melding als de termijn voor vakbekwaamheid van je medewerkers verloopt. Hierdoor kun je op tijd actie ondernemen en ben je altijd actueel. Bovendien wordt het registreren van de vakbekwaamheid van je medewerkers minder foutgevoelig. En ook heb je minder operationele kosten. “Met het Dashboard heb je er echt grip op”, zo benadrukt directeur Jeanette Hadderingh.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van ons License 2 Operate Dashboard en hoe je deze optimaal in kunt zetten voor jouw organisatie? Neem dan contact op met onze ervaren accountmanagers via 035 – 7 506 157.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Op Dinsdag, 3 Augustus, 2021, 09:00

Ontdek je volgende stap met onze leerlijnen

Wil je na de zomer aan de slag met je ontwikkeling? Bijvoorbeeld omdat je toe bent aan de volgende stap in je carrière? Dan hebben we goed nieuws. Veel van onze opleidingen gaan namelijk weer van start in september. Maar welke opleiding sluit het best aan op jouw functie, kennis en ervaring? Om je daarbij te helpen hebben wij een aantal leerlijnen ontwikkeld, gericht op veelvoorkomende functies binnen de financiële dienstverlening.

Lees verder

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.