Uitklappen
Inklappen

Na 1 januari starten met deze opleiding?

Start na 1 januari

Ieder jaar actualiseren wij ons aanbod. Op deze pagina zie je de planning van dit programma met een startdatum voor 1 januari. Wil je liever na 1 januari starten? Ga dan naar dit programma met de knop Start ná 1 januari.

Start na 1 januari

Eerstvolgende startmomenten

10-02-2021, Amsterdam

Dag, Inschrijven

14-04-2021, Amsterdam

Dag, Inschrijven

Neem een optie op Wwft voor Iedereen met Klantcontact

 • Home
 • Wwft voor Iedereen met Klantcontact

Wwft voor Iedereen met Klantcontact

Inleiding Customer Due Diligence (CDD)

Studiebelasting

Vakgebied

Niveau

Training

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Vanaf prijs

€ 779,50

Duur

1 dag

Eerstvolgende startdatum

18-11-2020
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wat is een ongebruikelijke transactie? Hoe herkent u witwassen? Welke vorm van cliëntenonderzoek past u wanneer toe en waar en hoe moet u verdenkingen melden? In de training Wwft voor Iedereen met Klantcontact krijgt u inzicht in de aangescherpte Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Als financieel dienstverlener met klantcontact heeft u een belangrijke en signalerende rol en kunt u zelf een bijdrage leveren aan de bestrijding van witwassen en financiering van terrorisme. Aan het einde van de training weet u de Wwft met vertrouwen in de praktijk na te leven.

Officieel erkend

De vereniging van Nederlandse trustkantoren, Holland Quaestor (HQ), heeft de training Wwft voor Iedereen met Klantcontact geaccrediteerd. HQ kent 6 PE-punten toe na het ontvangen van het bewijs van deelname. De PE-punten gelden in het kader van de permanente educatieverplichting van de Certified Compliance Officer aangesloten bij HQ.

Doelgroep

Deze training is speciaal ontwikkeld voor iedereen in de financiële sector (banken, verzekeraars, intermediairs) die klantcontact heeft en die bekend moet zijn met de bepalingen van de Wwft. U bent bijvoorbeeld werkzaam als callcentermedewerker, zakelijke accountmanager, accountant, kredietanalist, advocaat, accountmanager, medewerker belastingdienst of medewerker beursorderlijn.

Doel en opzet

Het doel van de training Wwft voor Iedereen met Klantcontact is inzicht krijgen in de aangescherpte Wwft en u leert waar de Wwft op is gebaseerd. Maar wat betekent dat allemaal voor u in de praktijk? Daar vertellen we u alles over in het tweede dagdeel. U leert verdachte situaties herkennen, werken met verschillende vraagstellingstechnieken en met welke kernverplichtingen uit de Wwft u te maken heeft. Tijdens de training maken wij gebruik van praktijkvoorbeelden. Wat u tijdens de training leert, kunt u meteen op uw werk toepassen.

Vooropleiding

Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze training.

Studiebelasting en duur

De training duurt 1 dag. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 4 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de studie nodig heeft.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvangt u het bewijs van deelname 'Wwft voor Iedereen met Klantcontact' van NIBE-SVV.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 • Wwft: waar komt het vandaan en waarom moeten we dit allemaal weten?
 • Wwft: Customer Due Diligence en transactie monitoring
 • Internationale regelgeving: Anti-Money Laundering & Combating the Financing of Terrorism (AML & CFT) door FATF en IMF
 • Kernverplichtingen uit de Wwft
 • Uitwerking door DNB en AFM - waarom de klant kennen?
 • Welke beroepsgroepen hebben te maken met de Wwft?
 • FIU
 • CIS
 • Praktijkvoorbeelden
 • De vertaling naar uw eigen dagelijkse praktijk
 • Niet analyseren, maar signaleren: hoe vraag ik op een goede manier door?
 • Vraagstellingstechnieken
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Lesvormen

Deze training bestaat uit 1 dag. De bijeenkomst is van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Na 1 januari starten met deze opleiding?

Ieder jaar actualiseren wij ons aanbod. Hieronder zie je de planning van dit programma met een startdatum voor 1 januari. Wil je liever na 1 januari starten? Ga dan naar dit programma met de knop Start ná 1 januari.

Start na 1 januari
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Trainingskosten
€ 675,-
Trainingsmateriaal
€ 50,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 25,-
Locatiekosten
€ 29,50
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 779,50

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

NIBE-SVV regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,-(excl. btw) per avond.

Optioneel studieboek

Als u kiest voor een e-learning ontvangt u een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kunt u optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Masteropleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. De 9% btw op arrangementskosten is niet aftrekbaar.

Losse examens zijn vrijgesteld van btw indien u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Buiten het klaslokaal

Wist je dat we ook buiten onze opleidingen bouwen aan een krachtige financiële sector? Ook buiten het klaslokaal houden wij je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied.