• Home
  • ESMA Retail Kennis Adviseren Maatwerk

ESMA Retail Kennis Adviseren Maatwerk

Onderdeel van de opleiding ESMA Retail Adviseren Maatwerk

Studiebelasting

Vakgebied

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag en Zaterdag

Duur

1 maand

Eerstvolgende startdatum

18-11-2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Per januari 2018 gelden er nieuwe eisen voor beleggingsadviseurs. Je dient dan je vakbekwaamheid te kunnen aantonen zoals vermeld in MiFID II en de ESMA-richtsnoeren. Met deze opleiding kun je aantonen over de juiste kennis van beleggingsproducten, markt en risico’s te beschikken. Deze opleiding vormt één van de twee onderdelen uit de opleiding ESMA Retail Adviseren Maatwerk.

Officieel erkend

De opleiding ESMA Retail Kennis Adviseren Maatwerk bereidt je voor op de in samenwerking met DSI ontwikkelde ESMA-examens. Daarmee voldoe je aan de eisen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) binnen de Nederlandse uitvoering van het ESMA-beleid.

Jouw loopbaan

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die klanten adviseert over alle beleggingsproducten. Als je bijvoorbeeld beleggingsadviseur, vermogensbeheerder of private banker bent, is deze opleiding geschikt voor jou.

Om steeds van de laatste ontwikkelingen op de hoogte te blijven en je registratie in het DSI-register te behouden raden we je aan het programma ESMA Retail Adviseren Maatwerk Permanent Vakbekwaam jaarlijks te herhalen.

Doel en opzet

Om per januari 2018 klanten te mogen adviseren omtrent beleggingsproducten dien je te voldoen aan de ESMA-richtsnoeren. Deze opleiding richt zich op de daarvoor benodigde vakkennis. Zo toon je je bekendheid met de producten, risico’s en markt aan. De opleiding is praktijkgericht, toegankelijk en bereidt je voor op het examen.

Vooropleiding

Je hoeft niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Kennis van beleggen en beleggingsproducten wordt wel aangeraden. De opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt de opleiding 1 maand. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 4,5 tot 6,5 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.