De WAM in de Praktijk

Onderdeel van Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Motorrijtuigverzekeringen

Studiebelasting

4

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Vanaf prijs

€ 1.174,00

Duur

3 maanden

Eerstvolgende startdatum

20-04-2022
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In de Europese Unie bestaat een vrij uniforme wetgeving omtrent motorrijtuigen. Voorop staat de bescherming van slachtoffers van verkeersongevallen. De belangrijkste wetgeving op dit gebied in Nederland is de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM). De WAM bepaalt onder andere dat een motorrijtuig verplicht verzekerd moet zijn, waaraan die verzekering moet voldoen en hoe een schade geregeld dient te worden. Kennis van deze wet is dus onmisbaar voor jou als schadebehandelaar en als acceptant van motorrijtuigverzekeringen. In deze opleiding doe je die kennis op. Deze opleiding De WAM in de Praktijk van NIBE-SVV vormt 1 van de 3 modules waarmee je het branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Motorrijtuigverzekeringen kunt behalen.

Vrijstellingen

Deze opleiding De WAM in de Praktijk kun je inbrengen in de leergang Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Motorrijtuigverzekeringen van NIBE-SVV.

Heb je voor alle modules van het branchediploma een voldoende beoordeling behaald, dan kun je de ontvangen certificaten omwisselen voor het diploma Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Motorrijtuigverzekeringen van NIBE-SVV.

Doelgroep

Deze opleiding is ontwikkeld voor jou als (aankomend) schadebehandelaar of acceptant van motorrijtuigverzekeringen. De opleiding is ook interessant als je je wilt specialiseren in schadebehandeling van motorrijtuigverzekeringen en werkzaam bent bij een volmachtbedrijf, serviceprovider of registermakelaar in assurantiën.

Doel en opzet

In deze opleiding leer je de WAM te overzien en toe te passen in je schadebehandelingsproces. Deze wet speelt een belangrijke rol in een motorrijtuigverzekering, dus kennis en kunde op dit vlak zijn onmisbaar. Daarom leer je alles over onder andere de ontstaansgeschiedenis ervan, verzekeringsplicht, voorgeschreven dekking en soorten schades binnen de WAM. Ook verdiep je je in rechtstreeks vorderingsrecht, verhaalsmogelijkheden en het Waarborgfonds Motorverkeer. Met behulp van jouw ervaren docent plaats je alle theorie in de juiste context. Hierdoor leer je het geleerde ook daadwerkelijk toepassen in je eigen werkomgeving.

Vooropleiding

Je hebt minimaal MBO-werk- en -denkniveau. Ook bouwen wij voort op algemene kennis van financiële dienstverlening. Denk hierbij aan kennis zoals aangeboden in Wft-modules.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 3 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 4 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op locatie. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je online bijeenkomsten in groepsverband, onder begeleiding van je docent.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.