Basel

Praktijkgerichte training rond de impact van Basel op uw organisatie

Studiebelasting

Vakgebied

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Prijs

€ 0,00

Duur

Eerstvolgende startdatum

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De kern van Basel is dat banken veel meer kapitaal en liquiditeit moeten aanhouden tegenover hun risicovolle activiteiten dan eerder het geval was. Vanaf 2013 zijn de aangepaste regels geleidelijk ingevoerd en in 2019 moet Basel volledig van kracht zijn. Dit leidt voor de banken en voor het toezicht op de banken tot grote veranderingen. Banken moeten bij hun activiteiten nauwer verband leggen tussen risico en pricing. Toezichthouders hebben veel meer en andere data van de banken nodig. De volledige implementatie van Basel vereist dan ook een totaalzicht op aspecten als liquiditeitsrisico, leverage, tegenpartijrisico en RAROC. Wat betekenen Basel en de toekomstige ontwikkelingen op dit gebied voor uw organisatie en voor de organisatie van uw bancaire cliënten? In deze interactieve en praktijkgerichte training van NIBE-SVV leert u hoe u uw organisatie compliant kunt maken met Basel.

Doelgroep

De training is ontwikkeld voor onder andere medewerkers van de afdeling risicomanagement, medewerkers van de afdeling Asset & Liability Management, frontofficemedewerkers van de afdeling Treasury, medewerkers van de afdelingen Compliance en Audit, toezichthouders, auditors, controllers en accountants, IT’ers bij banken, businessanalisten, accountmanagers en klantadviseurs.

Vooropleiding

Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze training.

Doel en opzet

Doel van de training is dat u kennis en inzicht ontwikkelt waarmee u kunt zorgen dat uw organisatie compliant wordt met Basel. In de bijeenkomsten komen alle ins en outs van de onderdelen van Basel aan de orde. Er wordt uitgebreid ingegaan op de impact die Basel en de toekomstige ontwikkelingen op dit gebied hebben op de banksector en op uw organisatie.

De bijeenkomsten zijn praktijkgericht en zeer toegankelijk en bereiden u dus uitstekend voor op het toepassen van het geleerde in uw eigen beroepspraktijk. Via een moderne online leeromgeving kunt u vragen over opdrachten en oefeningen stellen aan uw docent of medestudenten.

Studiebelasting en duur

De training duurt 3 dagen. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 7 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de studie nodig heeft.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Risicomanagement
  • Evolution of International Banking Regulation
  • Basel-raamwerk
  • Risico en rendement onder Basel
  • Basel in de praktijk

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvangt u het bewijs van deelname 'Basel' van NIBE-SVV.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Lesvormen

Deze training bestaat uit 3 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken. De bijeenkomsten zijn van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Dagtraining

  • 27 september, 11 en 25 oktober 2019

De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kostenspecificatie

Cursusgeld: € 2.100,-

Studiemateriaal: € 50,-

Locatie- en arrangementskosten: zie praktische informatie.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Optioneel studieboek

Bij een e-learning ontvangt u een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kunt u optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Nieuwe inzichten opdoen?

Het vakgebied van de financieel dienstverlener is én blijft flink in beweging. Meebewegen is noodzakelijk om uw waarde voor uw klant te behouden. Onze whitepapers helpen u om uw kennis up-to-date te houden en nieuwe inzichten op te doen.