Digitale brochure aanvragen

Door dit formulier te verzenden ontvangt u de brochure binnen enkele ogenblikken in uw E-mail box. Velden met een * zijn verplicht.
 
 • Direct in uw mailbox
 • Alle informatie overzichtelijk in één document
 • Eenvoudig te delen of te printen

Asset Management

Verdiep u in assetmanagement in deze korte en praktijkgerichte training

Studiebelasting

50

Vakgebied

Bank

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Duur

2 dagen

Eerstvolgende startdatum

13-11-2019
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Tijdens deze boeiende training krijgt u in korte tijd inzicht in het beheer van grotere vermogens van klanten. U verdiept zich in het particuliere en collectieve vermogensbeheer om een optimale prestatie uit de assets te halen. Daarnaast ontwikkelt u de kennis en vaardigheden om deze optimale prestatie binnen aanvaardbare risico’s en kosten te houden. Deze training van NIBE-SVV biedt u een praktijkgerichte basis. Kortom: met deze boeiende en leerzame training leert u alles over het fascinerende vakgebied van assetmanagement.

Doelgroep

Deze training is ontwikkeld voor medewerkers van banken, verzekeraars en adviseurs die zich bezighouden met beleggingen en hun kennis over assetmanagement willen uitbreiden.

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Er wordt wel van u verwacht dat u kennis heeft op het gebied van beleggingen.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de training nodig heeft.

Doel en opzet

Tijdens deze training ontwikkelt u een integraal begrip van assetmanagement. Zo doet u elementaire kennis op van vermogensbeheer en de vermogensbeheerders. Daarnaast verdiept u zich in het beleggingsprofiel en kijkt u naar de invloeden van assets op de economie. Ook leert u tijdens deze training over het belang van een assetmix en hoe assetmanagement in relatie staat tot riskmanagement. Deze praktijkgerichte training wordt verzorgd door zeer ervaren docenten.

Studiebelasting en duur

Deze training duurt 2 dagen. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 10 uur per bijeenkomst.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:
 • Wat is assetmanagement?
 • Individueel vermogensbeheer
 • Collectief vermogensbeheer
 • Vermogensbeheerders
 • Beleggingsprofiel
 • Assetmix
 • Invloed op de economie
 • Relatie met riskmanagement
 • Toezicht

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvangt u het bewijs van deelname ‘Asset Management’ van NIBE-SVV.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Deze training bestaat uit 2 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken. De bijeenkomsten zijn van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld
€ 1.215,-
Studiemateriaal
€ 95,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 50,-
Locatiekosten
€ 59,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.419,-

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Optioneel studieboek

Bij een e-learning ontvangt u een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kunt u optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Nieuwe inzichten opdoen?

Het vakgebied van de financieel dienstverlener is én blijft flink in beweging. Meebewegen is noodzakelijk om uw waarde voor uw klant te behouden. Onze whitepapers helpen u om uw kennis up-to-date te houden en nieuwe inzichten op te doen.