Over NIBE-SVV

Over NIBE-SVV

Vaardighedentoets DSI Vermogensbeheerder (particulier) 1

Situatie

Man, 32 jaar, HBO, Gehuwd, 2 kleine kinderen, Ondernemer fietsenwinkel, Spaarsaldo € 20.000,-., Portefeuille € 400.000, offensief belegd in beheer, Periodiek gesprek. Cliënt komt 4x per jaar even langs, verder sporadisch contact.

Cliënt is een zelfstandig ondernemer, De onderneming, met 2 vestigingen richt zich op de levering van hoogwaardige fietsen aan serieuze fietsers, waaronder professionals. Uit het verleden heeft cliënt nog elders €150.000 staan.

Bij je collega heeft cliënt een financiering verkregen voor een overname van een concurrent van € 575.000,-. Uw collega stelt als eis dat cliënt minimaal 75.000,- aan eigen vermogen investeert.

Opdracht

Bespreek de mogelijkheden

Competenties

  • Luistervaardigheden
  • Analyseren
  • Klantgerichtheid

Luistervaardigheden

De beheerder koppelt terug aan de cliënt dat hij een concurrent kan overnemen en besteedt daar aandacht aan.

Oordeelsvorming

De beheerder brengt goed in kaart welke wijzigingen in de portefeuille gewenst zijn, en noemt bijv. het liquideren er van.

Assertiviteit

De beheerder denkt mee met de cliënt en noemt overzichtelijk de voors en tegens van het krediet en de omvang van de portefeuille.
 

Positief scenario Negatief scenario
De beheerder feliciteert de cliënt met zijn plannen om uit te breiden in de fietsenbranche (luistervaardigheden). Vervolgens schetst hij de mogelijkheden die er zijn om de portefeuille te wijzigen (analyseren) en brengt de voors en tegens in kaart als het gaat om het rendement van de portefeuille en de rente op het krediet. Hij is daarmee klantgericht. De beheerder laat wel merken dat het over fietsen gaat (luistervaardigheden) maar gaat in het geheel niet in op eventuele wijzigingen die mogelijk zijn in de portefeuille, het krediet, de rente en het rendement. Hij wil het liefste de portefeuille ongewijzigd laten. Daarnaast is hij zeker niet klantgericht, maar bijna onbetamelijk met zijn opmerking “Ik wens je veel succes met je fietsenzaak”.
 

Be relevant, keep the change

Blijf up to date met de webinar reeks

Webinar: De vernieuwing van zorgplicht

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Nieuwe inzichten opdoen?

Het vakgebied van de financieel dienstverlener is én blijft flink in beweging. Meebewegen is noodzakelijk om uw waarde voor uw klant te behouden. Onze whitepapers helpen u om uw kennis up-to-date te houden en nieuwe inzichten op te doen.