Executive Academy

The Executive App is een unieke, gepersonaliseerde iPad-app voor bestuurders, intern toezichthouders en (mede)beleidsbepalers in de financiële wereld. De App stelt de gebruikers in staat om op een innovatieve, multimediale manier en naar eigen profiel up-to-date te blijven; op het moment dat het hen uitkomt. Ook hebben zij rechtstreeks toegang tot een netwerk van topspecialisten

De ruim 70 inhoudelijke thema’s in de App met in totaal zo’n 300 onderwerpen per jaar, dekken alle deskundigheidseisen in de Beleidsregel geschiktheid 2012. De hoogwaardige content in de App ontstaat door een intensieve samenwerking tussen topspecialisten in de branche.

Een matrix geeft aan welke thema’s relevant zijn voor de diverse sectoren in de branche en de diverse portefeuilles binnen een Raad. Voor elke gebruiker kan zo een profiel op maat worden ingesteld.

Kenmerken van de iPad-app

De inhoudelijke thema’s in de app sluiten aan bij het profiel van de gebruiker. Welke thema’s deze ziet, bepaalt de gebruiker namelijk zelf. Ook kan hij of zij deze selectie op elk moment aanpassen.

Binnen deze thema’s verschijnen doorlopend nieuwe onderwerpen. Gebruikers zien alleen de onderwerpen die vallen in de thema’s die zij zelf hebben geselecteerd. Onderwerpen buiten de geselecteerde thema’s, zijn via de zoekfunctie in de app eenvoudig te vinden.

Elk onderwerp in de app kent altijd de drieslag:
  • wat is de kern van dit onderwerp?
  • wat is de impact voor de gebruiker en diens organisatie?
  • wat moet hij doen en waar moet hij op letten?
Deze drieslag wordt ondersteund door een zelftoets, bijlagen en aandachtspunten.

De gebruiker kan het onderwerp in willekeurige volgorde en op elk gewenst moment bestuderen.

  Het netwerk van topspecialisten is rechtstreeks per mail te bereiken. Ook is informatie opgenomen over masterclasses en andere events in open aanbod en incompany.

Sinds 1 juli 2012 zijn de eisen aan beleidsbepalers in onze branche aangescherpt en verwoord in de Beleidsregel geschiktheid 2012. Ook de diverse governance codes stellen eisen aan de deskundigheid van bestuurders en commissarissen van financiële ondernemingen.

NIBE-SVV Executive Academy ondersteunt bestuurders, interne toezichthouders en (mede)beleidsbepalers in de financiële dienstverlening om aan deze eisen te voldoen en zich voor te bereiden op de geschiktheidstoetsing door de toezichthouders.

Ons aanbod

In samenwerking met topexperts in de branche bieden wij onder ander de volgende op elkaar afgestemde instrumenten aan:
  • The Executive App, een gepersonaliseerde iPad-app om doorlopend en naar eigen profiel up-todate te blijven
  • individuele coaching en training ter voorbereiding op de geschiktheidstoets
  • een pre-assessment om vast te stellen in hoeverre iemand klaar is voor de geschiktheidstoets
  • The Executive Day
  • Diverse andere publicaties.

Ons team

President van NIBE-SVV Executive Academy is dr. S.R.A. (Steven) van Eijck, oud-staatssecretaris van Financiën en voorzitter van de Raad van Advies van NIBE-SVV.

Directeur van NIBE-SVV Executive Academy is de heer M. (Mark) van de Weijer RBA, oud-MT-lid verantwoordelijk voor de opleidingen van NIBE-SVV en betrokken bij de oprichting van DSI.

Contentmanager van NIBE-SVV Executive Academy is drs. Lilian van der Vliet, hiervoor senior fondsredacteur bij de uitgeverij van NIBE-SVV.


Voor meer informatie over NIBE-SVV Executive Academy:
M 06 39 14 85 44
E executiveacademy@nibesvv.nl